När du nu väl bestämt att gå på ett gruppass så gör då inte som alla andra. Ställ dig inte längst bak i lokalen! Okej, du kanske slipper synas och du lär ju kunna mygla lite där bak. Men det gynnar ingen! Du kommer trivas mycket bättre längre fram. Står du längst fram (vilket till en början kan kännas läskigt) ser du ju precis vad träningsledaren gör och kan få lite mer feedback ifall du skulle göra fel. Men för all del, var inte rädd för att göra fel! Det gör alla i början! Dessutom kommer det säkerligen finnas mer plats att röra sig på, då alla andra kommer stå och trängas längst bak. 
 
 
Var inte rädd för att be om hjälp! Är det någon övning eller något steg som känns krånglig, fråga då träningsledare om hjälp. Kanske kan det dessutom vara så att detta steg/övning är omöjlig för dig att gör då du kanske har någon skada, då kan säkert du få en annan snarlik övning istället som du kan göra. Det brukar nästan alltid finnas lösningar. Under många pass visar de olika övningar/steg beroende på vilken belastning du vill ha. Många övningar kan göras med eller utan hopp eller med mindre belastning på vissa kroppsdelar.
 
 
Är det så att du är skadad eller har något problemområde du behöver jobba med är det bäst att först söka dit till en sjukgymnast. Har du redan kontakt med en sådan kan du alltid fråga henne/honom om övningar som du kan göra eller bör undvika. På så sätt är du säker på att inte förvärra din situation.  Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej